Hull pga dørhåndtak

Q: Jeg planlegger å selge leiligheten min. I den forbindelse må jeg trolig gjøre noe med hullet jeg har i veggplaten som er forårsaket pga inngangsdøren. Hva kan jeg gjøre?

A: Mitt første spørsmål er om det er gipsplate eller sponplate. Etter all sannsynlig er det nok gipsplate det er på veggen, siden den ikke har klart å tåle motstanden av et dørhåndtak over lengre tid.

Nedenfor presenterer jeg tre ulike løsninger du kan gjøre. Siden du planlegger å selge ville nok jeg fort valgt alternativ 1 om det er en gipsvegg. Det er også det beste med tanke på at det trolig vil holde lengre enn bare å fikse gipsplaten slik det var.

1. Sette opp treplate
Du kan kjøpe en hylleplate på f.eks ikea som du kapper til f.eks 30x30cm som du pusser kantene på. Så skrur du den på veggen over hullet og eventuelt maler den. Kan også være en ide å sparkle over skruhullene og planen først.

2. Legge inn en gisplate
Her trenger du gipsplate, en planke, noen skruer, kniv, skrutrekker, maling, sparkelteip, sparkler, pensel og sparkel.

1. Du klipper en eventuelt pappbit slik den passer rundt hullet. Det er en fordel at det ikke er rene kanter- da det lett blir synlig da.
2. Du lager en gipsplate slik den passer akkurat inni.
3. Du lirker planken inn og skrur den fast i eksisterende gips på begge veier.
4. Du legger gipsplaten inn slik den akkurat passer i hullet.
5. Du sparkler over alt
5. Du maler over alt

3. Sponplate
Her kan du gjøre som over eller du kan skjøre ut en større bit og gjøre det samme.
Skal du sage anbefales det en liten rottesag

Vær forsiktig, er kanskje ledninger i veggen.

Du kan riiskere at du på riss i sparkelskjøten- da det i sparkelskjøter som ikke går over stenderskjøter skal være en planke på begge sider.
Det er vanskelig å få til her.

Lykke til!