Hvordan forhindre vannlekkasje?

Det finnes mange måter å forhindre vannlekkasje på. Den beste er å forhindre at det skjer, men vi lærer deg også hvordan du kan få vannlekkasje uten at det skjer alvorlige skader.

Gamle kobberrør blir slitt med tiden og bruk. Slitasjen skjer innvendig slik at man ikke kan se fra utsiden om de er utslitt. Plutselig kan de ryke inne i veggen, og vannet vil da fosse ut i veggen. Følgeskadene av dette kan bli store, om man ikke oppdager det raskt. Det du bør gjøre her er å bytte kobberrørene når de er 25 år eller eldre, med nye kobberrør eller rør i rør-system.

I dag har man byttet ut vannrørene med flexirør av plast, såkalt rør i rør. Dette gjør at blir det en vannlekkasje i det innerste røret vil ytterrøret lede vannet ut i en av de to endene. Har man sluk eller avløpsrør i begge endene vil så vannet bli ledet på gulvet og man forhindrer dyre vannlekkasjer.

F.eks på baderom har man sluk på gulvet, der det ledes ned på gulvet og i sluken, gjerne via et såkalt vannskap i ene enden. Men normalt har man ikke sluk på kjøkken etc, slik som man har på baderom og vaskerom.

Derfor bør man bruke waterguard på vaskerom, på den måten unngår man vannskader hvis det blir en lekkasje. Den stopper vannet hvis det blir lekkasje